Image
Top
Navigation
17 september 2017

HANDKAR

Deze handkar is ontworpen en gemaakt voor de ondernemersvereniging van de Reguliersdwarsstraat in Amsterdam. Er staan in deze straat in het kader van duurzaamheid veel planten- en bloembakken die veel water vragen. Studio InDruk heeft een handkar ontworpen waarmee water uit de gracht wordt opgepompt. De handkar is bij de oplevering uitgerust met een handpomp. Deze pomp is na een paar maanden vervangen door een elektrisch exemplaar die gevoed wordt door een accu. Hiermee kan 1.000 liter water uit de gracht worden opgepompt; voldoende voor alle plantenbakken in de straat. In de zomer van 2017 is de handkar symbolisch gedoopt door wethouder Abdeluheb Choho van Duurzaamheid, Openbare Ruimte en Groen. De handkar heeft veel attentiewaarde en wordt vaak gefotografeerd.